معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اصفهان معتقد است: بیشترین میزان فروش ورق فولادی به صنعت لوله و پروفیل کشور به میزان ۱ میلیون و ۴۸۵ هزار تن بوده که در دهه ۹۰ صورت گرفته است.محمود اکبری درباره تاثیر تغییرات مدیریتی در فولاد هرمزگان اظهار کرد: بدون شک هر تغییری به نیت بهبود و بهتر شدن شرایط رخ میدهد. با توجه به دانش و تجربه مهندس ارزانی، حضور ایشان در فولاد هرمزگان در کنار تیم بسیار خوبی که در این شرکت حضور دارد و مشغول به فعالیت هستند، مسئولان استانی شاهد موفقیتهای چشمگیری در این شرکت خواهند بود.
وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که تا به امروز در فولاد هرمزگان با آن مواجه بودیم، بحث سوددهی آن بود که همچنان تا سال ۹۵ شرکت سوددهی نبود.
به گفته اکبری، یکی از اهداف مهندس ارزانی و تیم ایشان در فولاد هرمزگان برای سال ۹۶، آن است که شرکت به شرکتی سودده تبدیل شود زیرا فولاد مبارکه استراتژی درازمدت در فولاد هرمزگان در بحث سرمایهگذاری، افزایش ظرفیتهای و توسعه این شرکت را در اختیار دارد. بدون شک تمامی این موارد در سایه سوددهی و کسب منفعت اقتصادی محقق میشود و ما انتظار داریم این اتفاق در سال جاری در شرکت فولاد هرمزگان رخ دهد.
وی بیان کرد: خوشبختانه شرایط بازار، شرایط مناسبی نسبت به گذشته است. این موضوع نیز میتواند به تحقق موارد یادشده کمک کند. همچنین مجموعه فولاد مبارکه بیش از ۹٫۵ میلیون تن فروش را هدفگذاری کرده است. تمامی مجموعههای گروه شرکت فولاد مبارکه میتواند یک نقطه قوت باشند. البته میزان فروش فولاد مبارکه به تنهایی برای سال ۹۶، ۷ میلیون تن دیده شده است که حدود ۸۰۰ هزار تا ۱ میلیون تن بیشتر از مقداری است که در سال ۹۵ صورت گرفت.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنین درباره افزایش قیمت جهانی فولاد در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ اظهار کرد: سال ۹۴، قیمتهای کلاف گرم تا ۲۷۰ دلار رسیده بود، خوشبختانه این عدد در سال ۹۵ به ۵۰۰ تا ۵۱۰ دلار رسید. همچنین افزایش چشمگیری در بازار جهانی اتفاق افتاد. یعنی ما کاهشی ۶۰ درصدی قیمت را تجربه کردیم اما در برخی موارد ۴۵ تا ۵۰ درصدی افزایش را در بازار جهانی شاهد بودیم.
وی ادامه داد: در بازار داخلی افزایش به میزان یادشده رخ نداد اما بخش عمدهای از افزایش به عرضه مناسب ما در سال ۹۵ باز میگشت. در بازار داخلی رشدی ۴۰ درصدی را در ۱۱ ماهه سال ۹۵ شاهد بودیم و این عدد در ۱۲ ماهه به ۴۲ تا ۴۳ درصد رسید.
اکبری با بیان اینکه اولویت مبارکه تامین نیاز داخل است، تصریح کرد: این استراتژی را با رویکردی که هیچگاه صادرات را نادیده نخواهیم گرفت، ادامه میدهیم. البته صادرات در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ به میزان ۱۵۰ هزار تن کاهش داشته است. از سوی دیگر نزدیک به ۳۰۰ هزار تن از صادرات اسلب بود در حالی که در سال ۹۴ صادرات اسلب نداشتیم.
به گفته وی، صادرات محصولات نوردی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اصفهان درباره تامین مواد اولیه صنعت لوله و پروفیل، بیان کرد: در ۱۰ ماهه نخست سال ۹۵ حدود ۱ میلیون و ۱۲۰هزار تن محصول به صنعت لوله و پروفیل ساختمانی و همچنین نزدیک به ۴۰۰ هزار تن ورق به بخش لولههای انتقال سیالات دادیم. ظرفیت لوله و پروفیل بیشتر از ۱٫۵ میلیون تن نخواهد بود. امیدواریم آنها بازارهای صادراتی خود را توسعه دهند. بدون شک با توسعه بازارهای صادراتی افزایش مصرف خواهند داشت.
وی با اشاره به اعدادی که در ارتباط با این موضوع اعلام میشود، افزود: بنده همیشه گفتهام که انشاا… اعداد به آمار مستند تبدیل شود. اگر شما عنوان خبرنگار یا یک رسانه ارقام و آمار مستند را دریافت کردید به ما بدهید تا از آنها استفاده کنیم. ما تا امروز آمار و عدد مستند نداشتهایم. بیشترین میزان فروش ما به صنعت لوله و پروفیل ۱ میلیون و ۴۸۵ هزار تن بوده است که در دهه ۹۰ صورت گرفته است. میزان فروش ما در سال ۹۵ نیز عدد نزدیک به میزان یادشده است.
اکبری تصریح کرد: ما در بخش ورق تخت ظرفیتی بیش از ۱۶ میلیون تن را در اختیار داریم که آماده عرضه به بازار است اما در بخش ورق ۲ میلیمتر نیز با راهاندازی فولاد صبا، ظرفیتی ۱٫۵میلیون تنی را در این بخش خواهیم داشت که ظرفیتی بسیار بالا خواهد بود که بخش عمدهای از نوردیهای و لوله و پروفیلیها را پوشش میدهد تا دیگر نیازی به واردات ورق های ۲ میلیمتر نداشته باشیم.
وی درباره صحبتهای مدیرعامل فولاد مبارکه مبنی بر آنکه فولاد هرمزگان برای صادرات و دیگر واحدها برای تامین نیاز داخل است، افزود: بحث اسلب متفاوت است. ظرفیت اسلب مازاد در سال ۹۶ شامل فولاد مبارکه، هرمزگان و خوزستان ۵ میلیون تن است در حالی که نیاز داخل ۲٫۵ میلیون تن است. در نتیجه باید ظرفیتی ۲٫۵ میلیون تنی را به صادرات اختصاص دهیم. بهتر است فولاد هرمزگان با قرارگیری در کنار آب و با توجه به کاهش هزینه های صادراتی، تولید خود را به صادرات و ظرفیت فولاد مبارکه را به نیاز داخل اختصاص دهیم.
منبع:دنیای اقتصاد