عضو انجمن فولاد کشور با بیان اینکه افزایش تعرفه واردات فولاد به آمریکا عاملی میشود تا صادرکنندگان به دنبال بازارهای جدیدی برای فروش فولاد خود باشند، گفت:در این شرایط باید تعرفه واردات فولاد را افزایش دهیم تا حمایت از تولیدکننده داخلی شود.رضا شهرستانی با اشاره به تصمیم اخیر ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه واردات فولاد به آمریکا، اظهار داشت: این تصمیم در حالی از سوی رئیس جمهورآمریکا اتخاذ شده که صنعت فولاد نسبت به سایر صنایع این کشور در رتبه چندم قرار داشته و بیشترین جایگاه به صنایع آی تی و تکنولوژی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه با این وجود آمریکا در صدد حمایت از صنعت فولادسازی خود برآمده است، افزود: این موضوع نشان از آن دارد که سایر کشورها از جمله ایران باید به حمایت از صنعت فولاد خود بپردازند. امروز ایران ارزانترین فولاد را در اختیار دارد چرا که قیمت آن ۱۵ درصد زیر قیمت جهانی است. جالب اینجاست آمریکا که امروز تعرفه واردات فولاد را افزایش داده خود یکی از گرانترین قیمتها را در بخش فولاد دارد.
این عضو انجمن فولاد با تأکید براینکه متأسفانه در حال حاضر تعرفه فولاد کشور کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: باید با حمایتهای ویژه به صنعت فولاد سازی خود توجه کنیم. به همین منظور تولیدکنندگان پیشنهاد تعرفه پلکانی را برای سال آینده مطرح کردند که هنوز این موضوع نهایی نشده است.
شهرستانی اضافه کرد: افزایش تعرفه واردات فولاد به آمریکا عاملی میشود تا صادرکنندگان به دنبال بازارهای جدیدی برای فروش فولاد خود باشند و همین موضوع قیمتها را کاهش میدهد. حتی پیش بینی شده قیمتها ۱۵ درصد از قیمت فعلی فولاد کاهش پیدا کند. ما در این شرایط باید تعرفه واردات فولاد را افزایش دهیم تا حمایت از تولیدکننده داخلی شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۸ میلیون تن فولاد صادر شده است اظهار داشت: در سال آینده برنامه ریزی ها برای صادرات ۱۰ میلیون تنی فولاد است اگر بخواهیم این اتفاق بیفتد باید ضمن برخورداری از حمایتها توان رقابت با صادرکنندگان دیگر را داشته باشیم تا بازارهای صادراتی خود را از دست ندهیم.
این عضو انجمن فولاد با اعلام اینکه اگر صادرات فولاد کاهش پیدا کند صادرکننده مجبور است محصول خود را در داخل کشور به فروش برساند گفت: با توجه به کاهش تقاضا در بازار وحجم عرضه، قیمتها تا حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت و این موضوع اثرات بدی را به صنعت فولاد کشور وارد میکند.
شهرستانی در ادامه پیشنهاد کرد: برای توسعه و حمایت صنعت فولاد باید اقدامات لازم در کاهش هزینه های مالی صورت گیرد. علاوه بر این باید تعامل سازنده ای با کشورهای دیگر داشته باشیم تا امکان صادرات فولاد را به آنها پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه حمایتهای تشویقی هم میتواند به صنعت فولاد کمک کند اظهار داشت: اصل ۴۴ باید به صورت واقعی در بخش فولاد اجرایی شود. در کنار این موضوع حمایت از سرمایه گذاری ها نیز باید صورت گیرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اخیراً در تصمیمی اعلام کرد تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را به ترتیب ۲۵ و ۱۰ درصد تعیین خواهد کرد.
وی گفت: ما بزرگترین شرکت های تولید آلومینیوم را در آمریکا داریم اما به دلیل سیاست های تجاری بد و توافق های تجاری با دیگر کشورها با آنها به روش وحشتناکی رفتار شده است.
منبع :دنیای اقتصاد